Friday, January 29, 2010

NOIR JEWELRY GIVEAWAY

4 love seindahmawarku
Jom Join Giveaway noir jewelry
cara2 nak menjoin giveaway ni ialah
klik sini 
hadiah nyer..
#


#


#


#
haaaa........lawakan??
ape g jom la join..

TARIKH GIVEAWAY 26 JANUARI - 26 FEBRUARI 2010


Photobucket
                                  

Delicate Fingers Giveaway

0 love seindahmawarku
Jom join giveaway nie..Giveaway ini dianjurkan oleh Delicate Fingers 
kerana menyambut anniversary yang ke 9....
untuk mengetahui syarat-syarat giveaway ni sila 
klik sini


Entries close on SUNDAY, 21 February 2010, 12pm 

Photobucket
                                  

Thursday, January 28, 2010

JOM JOIN GIVEWAY (OYA)

2 love seindahmawarku
jom join  GIVEWAY (OYA)
yang paling sempoi ini







utk info lanjut
semua nya terjawap..






Photobucket



                                  


















Gugurnya air mata lelaki

2 love seindahmawarku

cian die...erm..x maw citer panjang²



Photobucket



                                  







Wednesday, January 27, 2010

contesta gundammersz siri 1

2 love seindahmawarku
huk² jom kawan² kita join 
new contesta dari uncle..uncle ada wat contesta la...ape g jom la
join..






cara-caranya

1. dah baca entry ni..korang save banner kat atas dan buat link " address uncle"
2. letak lah kat mana pun janji uncle nampak dan orang ramai nampak heheh
3. biarkan banner sehingga 2 minggu mulai tarikh sekarang hingga 10 Februari 2010
4. dan jgn lupa letak link korang kat comment uncle kat entri ini!!! (itu syarat utama tau!) 





nak tahu lebih lanjut
semua terjawap


ape lagi...jom² kasi meriah...hek²



Photobucket



                                  








Kempen benci Memey

4 love seindahmawarku

huhu...ari tu fasha sanda..sekarang Memey lak..
malas nak citer korang nak taw klik sini jer
heheh...ak cari gak facebook yg diorg wat utk diorang 2 nie...
x jumpa lagi..sapa² ada yg dah dapat g taw ak ea..


hehehe...



Photobucket



                                  



Tuesday, January 26, 2010

berapa harga blog anda??

8 love seindahmawarku
sekarang macam² ada...yg dok sibuk org wat skrg ada lah...tgk blog korang  berapa harga nya..kan??hek².ape lg berminat lak nak taw harga blog sendri berapa..heheh...tgk member² blog wat..ape g..try r...heheh...n harga blog ak ada lah.......tgk kat le kat bawah nie..hehehe..



huhuh...sape nak beli???mesti x de nyer la..hhehe( ak x nak jual pon...)hak²..ala ske² jer..so sape yg nak taw harga blog korang..klik sini ley la taw berapa harga nya...heheh..



Photobucket



                                  

Sunday, January 24, 2010

Memey "Saya cinta Norman"

5 love seindahmawarku
kalau nak ikotkan citer nie dah basi tapi tetap hot lagi sampai sekarang...



erm...Memey "Saya cinta Norman".
.erm... akhirnya gaku gak die..tu laa org cakap..
cakap x serupa bikin!!..
cakap jer lebih..akhirnya??? 
hmm...malu sendiri...
(sory laa sape peminat Memey ak harap xpayah baca k..)..


kenapa baru sekarang nak bagitaw? 
wat kenyataan "Saya memang sayang dan cintakan dia (Norman)"..erm...
kenapa?? 
korang kna tanya dia lah ea..hek²


dia cakap dia x kan
putus asa utk nak berbaik gan abby...
hmm..niat tu baik..tapi...dia penah x ea terpikir 
dia kat tempat abby??
dia dapat ke 
Maafkan ape yg owg wat kat dia camtu??
aii....pikir la sendiri ea cik memey...


sapa nak taw lebih lanjut lagi..klik cini semua terjawap....




Photobucket



                                  





Friday, January 22, 2010

kekasih aper camtu??? berhati iblis!!

13 love seindahmawarku

erm...salah siapa??? perempuan atau lelaki tu sendiri?? bagi kaun hawa..mesti salah kan lelaki itu...tapi..knapa pompuan itu ley pecaya?? padahal bkn waktu yg sesuai utk jumpa mak mertua!! erm..tah laa..tapi..lelaki tu knapa ley wat camtu sekali?? nak tunjuk hebat pada kawan²?? erm...tah la...sekarang DUNIA makin lama makin haru biru..apa yg penting..pengajaran yg ak dapat kat sini jgn percayakan kekasih walaupun cayang cgt²...
Sape SETujU??


nak baca lebih lanjut klik sini

Photobucket





                                    

Wednesday, January 20, 2010

Hukum sertai Facebook

1 love seindahmawarku
Hukum sertai Facebook

td ak duk bace paper on9 kat metro ak ternampak 1 tajuk yg ak rasa best lak nak baca,,huhuh..hmm..n ak nak kongsi kat blog..sory laa kalau yg dah ada wat..ak just nak wat kongsi jgk..heheh...hmm..skrg sibuk duk cakap pasal facebook....erm...yg tu la yg nie laa...ada seorang hamba ALLAH tanya kat ruangan BIMBINGAN kat METRO pasal Hukum sertai Facebook jom kita baca sama² ea..

soalannyer camnie..

 “Ustaz, syubhahkah menyertai Facebook? Saya terbaca artikel yang menyatakan pemiliknya, Mark Zucherberg menyumbangkan dana melalui penggunaan Facebook ini dari seluruh dunia kepada bangsanya, Yahudi. Mohon penjelasan ustaz?”
jawapan ustaz :-



1. Bolehkah menggunakan produk ciptaan Yahudi?
Kesimpulannya, dibenarkan untuk umat Islam membeli, menjual, mengguna pakai produk ciptaan bukan Islam termasuk Yahudi selagi mana ia dalam ruang lingkup yang halal. Nabi Muhammad SAW juga diriwayatkan dalam hadis sahih berurusan dan membuat transaksi jual beli juga cagaran dengan seorang Yahudi iaitu: “Sesungguhnya Nabi SAW membeli makanan daripada seorang Yahudi dengan pembayaran secara bertangguh, dan mencagarkan baju besi baginda.” ( Riwayat al-Bukhari, no 2326, 2/841).

2. Apa maksud penyoal dengan ayat 'menyumbang kepada bangsa Yahudi'? Jual beli Muslim dengan seorang Yahudi hingga memberikan keuntungan kewangan kepada dirinya tidak bermasalah sama sekali di sisi Islam, malah Rasulullah SAW dan sahabat banyak yang berjual beli dengan Yahudi di Madinah. Cuma persoalannya adakah ia bermaksud menyumbang kepada keganasan Yahudi Zionis? Sejauh mana kebenaran dakwaan itu? Adakah sebarang bukti jelas atau hanya bersandarkan kepada latar belakang peribadi si pengasas?

3. Adakah penyaluran dana kepada individu Yahudi atau khas ditujukan kepada proses penjajahan tanah Palestin?
Begini, jika ternyata daripada sumber yang sahih, jelas lagi pasti, sesuatu transaksi jual beli kita memberikan keuntungan kepada organisasi Yahudi yang hasil pendapatannya digunakan untuk proses penjajahan haram, keganasan dan serangan ke atas umat Islam, barulah hukum HARUS berubah menjadi HARAM menurut sepakat ulama. Dalam konteks Facebook, ia masih kekal tidak jelas kerana hampir semua penulisan yang membantah Facebook tidak menyertakan bukti jelas berkaitan hal itu. Semuanya membuat andaian itu dan ini sedangkan andaian semata-mata tidak boleh mengubah hukum asal keharusan kepada haram. Ia sekadar mengajak kita untuk berhati-hati dan peka. Malah majoriti pengguna Facebook tidak melakukan sebarang transaksi kewangan dengan syarikat itu kecuali yang menyertai skim ditawarkan (ini memerlukan perbincangan berasingan).

Jika ada pula yang mengarahkan saya membuat kajian dan mencari bukti itu sebelum memberi pandangan berkenaan status hukum, boleh saya katakan, kajian sudah dibuat dan kami gagal menemui bukti untuk menyokong andaian pihak yang membuat andaian. Jika dikatakan: “Bukti bertulis tentulah dirahsiakan oleh pengurusan Facebook dan mereka memberikan sumbangan secara senyap,” maka jawapannya, Islam tidak memberatkan kita untuk membuat andaian dalam hal seumpama itu. Jika andaian sedemikian masih ingin digunakan, kelak ia mengakibatkan kesukaran berat (mashaqqah) buat seluruh umat Islam pada banyak perkara juga aktiviti lain.

Ini kerana, larangan dan andaian juga akan terpakai buat semua penjual bukan Islam iaitu yang beragama Hindu, Kristian, Buddha dan sebagainya. Penjual terbabit juga boleh diandaikan menyumbang kepada gerakan melawan Islam secara senyap, akhirnya, kita terperangkap dengan kekerasan fatwa kita sendiri hingga bermusuh dengan semua tanpa bukti jelas. Oleh itu, selagi tidak disertakan dan tidak mampu dihadirkan bukti bertulis, selagi itulah hukumnya adalah HARUS untuk berjual beli dengan penjual atau syarikat milik Yahudi. Jika berjual beli pun dibenarkan, apatah lagi sekadar membuka akaun Facebook. Cuma mungkin keharusan berurusan dengan barangan Yahudi, boleh menjadi makruh atau syubhah di ketika wujudnya peperangan dan serangan ke atas umat Islam. Ini memerlukan penelitian satu persatu.

4. Hak peribadi pengguna Facebook dijajah?
Ini mungkin ada benarnya, selepas saya menghabiskan bacaan polisi hak peribadi yang terkandung di dalam web Facebook, ia memberi gambaran bahawa gambar, maklumat dan segala yang terkandung di dalam Facebook kita boleh wujud juga di akaun Facebook orang lain yang dikongsi dan saya yakin pihak Facebook juga mempunyai simpanan data terbabit. Walaupun begitu, ia sekali lagi tidak cukup kuat untuk sampai menjadikan penggunaan Facebook sebagai haram. Apa yang perlu adalah kawalan dan had.



n kesimpulan ustaz tu wat...


Saya tidak berhasrat untuk menyenaraikan satu persatu baik dan buruk penggunaan Facebook, cuma apa yang ingin saya nyatakan sebagai kesimpulan adalah seperti berikut:

1. Hukum membuka akaun dan menggunakan Facebook
adalah HARUS selagi tidak terbukti ia menggunakan pengaruh dan keuntungannya untuk menyerang Islam atas nama Facebook sama ada melalui dana kepada Yahudi, Amerika Syarikat dan lainnya.

2. Bagi mereka yang masih tidak selesa dengan latar belakang pengasas dan syarikat Facebook, mereka dinasihatkan TIDAK MEMBUKA DAN MENYERTAI FACEBOOK. 

Mereka boleh terus memberi nasihat kepada pengguna Facebook supaya sentiasa berhati-hati namun tidak boleh dengan sewenangnya menuduh pengguna facebook melakukan perkara haram.

3. Bagi mereka yang ingin mengambil sikap lebih berhati-hati mereka disarankan:


a. Memanipulasi akaun Facebook untuk manfaat Islam melebihi kepentingan peribadi. Ruang yang ada wajar digunakan untuk mempromosi kefahaman Islam melalui tulisan, video, audio dan sebagainya.

b. Hadkan dan kurangkan perbincangan soal remeh temeh peribadi yang membuang masa diri dan orang lain.

c. Tidak sehingga berkongsi terlalu banyak gambar peribadi (khususnya bagi wanita) sejak zaman kanak-kanak tanpa had kerana ia bakal membawa mudarat berbanding manfaat, kerana ia akan kekal di Facebook orang yang dikongsi dan juga syarikat facebook itu sendiri.

d. Tidak memasukkan perincian peribadi yang sensitif khususnya seperti akaun bank, taraf kesihatan dan sebagainya. Cukuplah sekadar menyertakan nama, tarikh lahir dan pendidikan.

e. Tidak terbabit dengan permainan dan aplikasi yang dijangka bercanggah dengan Islam seperti kuiz ramalan nasib. Sama ada atas dasar 'main-main' atau sebagainya.

f. Tidak mempercayai tilik moden seperti rahsia tarikh kelahiran dan sepertinya yang terkandung dalam aplikasi percuma Facebook. Sama ada atas dasar 'main-main' atau sebagainya.

g. Menyedari bahawa maklumat kita di Facebook boleh menjadi pangkalan data pihak asing untuk memantau kehidupan dan maklumat peribadi kita jika tidak dikawal. Pangkalan data sebegini sebenarnya amat bernilai dan sukar ada satu organisasi di dunia ini yang mampu menyimpan maklumat manusia sebagaimana Facebook. Hatta, parti politik masing-masing pun tidak mempunyai maklumat ahlinya yang sebegitu terkini sebagaimana Facebook. Justeru, maklumat sebegini amat banyak gunanya untuk sebarang tujuan kejahatan dan ketamakan. Jika itu semua dapat dijaga dan disedari, saya kira mengguna Facebook adalah kekal dalam hukum HARUS atau DIBENARKAN, malah jika ia lebih banyak digunakan untuk kemaslahatan Islam, ia DIGALAKKAN. Jika terdapat unsur syubhah sekalipun, ia diatasi oleh manfaat yang disebarkan melalui Facebook itu.



k kalau nak lebih lanjut klik sini








so??? dah tahu kn? ermm...










Photobucket






Monday, January 18, 2010

haTi anda harus di cuci??? Petua Mencuci Hati..

0 love seindahmawarku
Petua Mencuci Hati


tadi ak dapat e-mail dari seorg hamba Allah..teringin lak nak kongsi kat blog ak..huk²..PeTuA MenCuCi haTi ini.....camna ea?jumpa doktr?atau perlu guna berus gigi?berus periuk? segala² jenis BeruS atau Sebagainya?? bagi yg ber agama( islam)...ak kongsi gan korang supaya kita sama² dapat PeTuNjUk...amiN²

1) Dirikan solat dan banyakkan berdo’a – Ini adalah salah satu kaedah yang sungguh berkesan. Semasa berdo’a turut katakan “Ya,Allah jadikan hatiku bersih

2) Selawat keatas Nabi Muhammad s.a.w paling minima 
100 X sebelum tiduR, Ini merupakan satu pelaburan yang mudah dan murah. Disamping dosa-dosa diampunkan, otak tenang, murah rezeki, orang sayangkan kita dan mencetuskan semua perkara kebaikan.

3) Solat taubat – Selain daripada memohon keampunan, dapat mencuci hati dan  menenangkan minda.

4) Membaca Al-Quran – Selain dapat mencuci hati juga menenangkan jiwa, penyembuh, penenang, terapi. Sekurang-kurangnya bacalah “Qulhu-allah” sebanyak 3X.

5) Berma’af-ma’afan sesama kawan setiap hari – Semasa meminta maaf perlu sebutkan.
 

P/S

erm..tu lah cara² cuci hati kita bagi yg beragama (ISLAM), (mesti dalam hati berkata² banyak nya???)hello...kalau x ley wat semua..pasti no 4 ley kot..??(pesanan utk korang n diri ak sendiri) he²..niat ak sekadar berkongsi ilmu..tu jerw... :)





 so,selamat beramal...
Photobucket

Sunday, January 17, 2010

Mahu 6 Juta Backlink Ke Blog Anda???

11 love seindahmawarku


Pernah tak dulu korang terima surat berantai yang suruh masukkan wang pos ke dalam akaun tertentu dan nama pertama akan dibuang kemudian nama no.2 akan naik no.1 dan seterusnya..Hari ini benda tu diaplikasikan dalam mendapatkan backlink..Xpasti keberkesanannya tapi apa kata kita cuba je. Kalau fikir logik ada benar jugak guna cara ini..Jom kita cuba..bukan bayar pun percuma jer..

Perkara yang harus anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah berikut:-

1. Tulis posting artikel seperti posting dalam blog ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yg menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.



PERATURAN
1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut,maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

3. Harus jujur dan jangan buang link-link dan diganttikan dengan link-link yang lain.

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,62


YA LEBIH DARI 6 JUTA BACKLINK !!!


Bayangkan jika ini boleh berjalan dengan sempurna maka anda akan mendapatkan backlink maksimum 6,103,515,62 dari berbagai blog yang anda tidak akan pernah membayangkan sebelumnya.Jika ada pengunjung ke blog anda dari Link List yang disebutkan di atas maka anda akan secara automatik mendapatkan lalu lintas ke web / blog anda juga.

Ingat! Aturan permainan,link blog anda harus mulai dari urutan (No.15), sehingga hasil anda dapat Maksimum backlink. Jangan salahkan aku jika anda tidak mengikuti formula ini dengan betul dan link anda tiba-tiba berada di urutan No.1 dan menghilang di daftar link. Jadi mulai urutan adalah di bahagian bawah (No.15).

ape lagi jom la cuba he²



Photobucket

[Khas] Ribbon khas untuk blogger semua – Blogger, We Care

2 love seindahmawarku

[Khas] Ribbon khas untuk blogger semua – Blogger, We Care

Salam semua.
Ini adalah suatu entri khas. Entri yang mungkin menyaksikan sejauh mana komitmen blogger semua untuk memperlihatkan kepada semua bahawa blogger adalah orang yang bertanggungjawab terhadap apa yang ditulisnya.
Kita bertanggungjawab terhadap rakan-rakan blogger kita samada dalam keadaan susah dan senang. Kita adalah blogger prihatin terhadap rakan-rakan blogger, terhadap masyarakat dan kepada negara.
Terpanggil kepada permasalahan en. megat, saya meminta semua blogger di Malaysia meletakkan ribbon diatas di blog masing-masing sebagai tanda kita prihatin.
Setiap blog yang meletakkan ribbon di atas akan menyumbang RM1 kepada
en. megat. Anda boleh mengikuti apa yag tersurat dan tersirat tentang en. megat di post ini: Tangisan Aku, Isteri dan Anak-anak


p/s :- sebarang soalan atau pertanyaan ley klik sini k..semua terjawap...


so ape lagi kawan² kita berikan sokongan!!!! 
p/s: Bloggers, show your support as we care!
Photobucket

Saturday, January 16, 2010

Catlina's Cat Calendar Give Away

1 love seindahmawarku
 Catlina's Cat Calendar Give Away 




jom join give away nih... :)
syarat2nyer? klik kat sini ye

gd luck everybody...
Photobucket

The New Year Giveaway 2010

0 love seindahmawarku
The New Year Giveaway 2010

Here's what you need to do to win this Giveaway.

~ Post about this giveaway in your blog. (You earn FIVE extra entries into the drawing if you post an entry about it in your blog.)
~ Leave a comment to this post with a link to your post. .
~ Be my follower.

The giveaway will be closed on Sunday, January 31. So please leave your comment here before that time.

The winner will be picked randomly and announced on

Tuesday, February 2. 

Good Luck..

Adios...

Photobucket

Friday, January 15, 2010

Andai Ada Cinta

12 love seindahmawarku
andai ada cinta...




Kasih manusia sering bermusim, sayang manusia tiada abadi. Kasih Tuhan tiada bertepi, sayang Tuhan janjinya pasti. Itulah sedikit dari lagu Raihan. Lantaran kasih manusia yang sering bermusim dan sayangnya yang tak kekal lama, kita perlu sentiasa berwaspada terutamanya dlm memilih pasangan. Andainya sakit daripada cinta itu hendak diberi pada seseorang yg boleh digelar suami, pilihlah seorang lelaki yang….

1-KUAT AGAMANYA.
Biar sibuk macam mana sekalipun, solat fardu tetap terpelihara. Utamakanlah pemuda yg kuat pengamalan agamanya. Lihat saja Rasulullah menerima pinangan Saidina Ali buat puterinya Fatimah. Lantaran ketaqwaannya yang tinggi biarpun dia pemuda paling miskin.

2-BAIK AKHLAKNYA.
Ketegasannya nyata tapi dia lembut dan bertolak-unsur hakikatnya. Sopan tutur kata gambaran peribadi dan hati yang mulia. Rasa hormatnya pada keluarga begitu ketara.

3-TEGAS MEMPERTAHANKAN MARUAH.
Pernahkah dia menjengah ke tempat2 yang menjatuhkan kredibiliti dan maruahnya sebagai seorang Islam seperti ‘rumah urut’, disko, pub dan bar?

4-AMANAH
Jika dia pernah mengabaikan tugas yang diberi dengan sengaja ditambah pula salah guna kuasa, lupakan saja si dia.

5-TIDAK BOROS
Dia bukanlah kedekut tapi tahu membelanjakan uwang dengan bijaksana. Setiap nikmat yang ada dikonsi bersama mereka yang berhak.



6-TIDAK LIAR MATANYA
Perhatikan apakah matanya kerap meliar ke arah perempuan lain yang lalu-lalang ketika berbicara. Jika ya jawabnya, dia bukanlah calon yang sesuai buat kamu.

7-TERBATAS PERGAULAN
Sebagai lelaki dia tahu dia tak mudah jadi fitnah orang, tapi dia tak amalkan cara hidup bebas. Inilah yang sepatutnya iaitu dia tidak mudah mengambil kesempatan atas kelebihannya sebagai lelaki.

8-RAKAN PERGAULANNYA.
Rakan-rakan pergaulannya adalah mereka yang sepertinya.

9-BERTANGGUNGJAWAB
Rasa tanggungjawabnya dapat diukur kepada sejauh mana dia memperuntukkan dirinya utk ibu bapak dan keluarganya. Jika keluarganya hidup melarat sedang dia hidup hebat, nyata dia tak bertanggungjawab terhadap keluarganya.

10-TENANG WAJAH
Apa yang tersimpan dalam sanubari kadang-kadang terpancar pada air muka. Wajahnya tenang, setenang sewaktu dia bercakap dan bertindak. Dia tidak mudah melenting dan tidak panas bara.
Photobucket

Thursday, January 14, 2010

Calculation Keserasian Pasangan

0 love seindahmawarku



Calculation keserasian pasangan 

Bunyi sebutan nama; iaitu jika bunyi di :- 

Depan = Markah 9
Atas = Markah 8
Bawah = Markah 5 


Contoh:-
Nama Lelaki : Ahmad Azhar
Sebutan : Ah + mad + Az + har
Markah : 8 + 8 + 8 + 8
Jumlah : 32 


Nama Perempuan : Arni Nazira
Sebutan : Ar + ni + Na + zi + ra
Markah : 8 + 5 + 8 + 5 + 8
Jumlah : 34

So Jumlah Keseluruhan : 32 + 34 = 66 

Mencari baki :-

Jumlah 66 dibahagi pula dengan nombor 9, 7, 5 dan 3. 


Iaitu:-

66 bahagi 9... baki ialah 3
66 bahagi 7... baki ialah 3
66 bahagi 5... baki ialah 1
66 bahagi 3... baki ialah 0 


** Oleh itu baki ialah 3, 3, 1 dan 0 (baca dari atas ke bawah)

Peringkat perjalanan usia perkahwinan (9, 7, 5, 3)

# 9 - Di masa muda (awal perkahwinan)

# 7 - Di masa memasuki pertengahan

# 5 - Di masa menghadapi masa tua

# 3 - Di masa tua (penghujung perkahwinan)


Jika baki :-

0 - Bulan Purnama
Di waktu ini rumah tangga sangat bahagia, hidup penuh dengan aman dan damai. Tidak berlaku kekecohan. Jika pasangan ini subur kemungkinan mendapat ramai anak.

- Biji Di Tasik 
Di waktu ini pasangan hidup dengan keadaan kewangan yang hanya cukup makan. Tidak mewah (dengan kadar masing-masing) dengan kata lain tidak cukup duit atau susah sedikit untuk mendapatkan duit. Rezeki payah.

2 - Anak Raja Sekandang
Di waktu ini pasangan suami isteri romantis, rasa secocok, rasa sama padan dan saling memahami. Maka rumahtangga menjadi bahagia.

3 - Anak Raja Kepanasan 
Di waktu ini sering berlaku pertengkaran, bergaduh, bermasam muka iaitu dengan kata lain perselisihan faham sering berlaku. Jika dibiarkan berlarutan rumahtangga akan hancur.

4 - Abu Atas Tunggul 
Di waktu ini duit ada tapi tidak pernah cukup. Jika dapat wang pun hanya sekadar dapat lihat sahaja. Wang itu cepat habis digunakan. Ada-ada saja perkara yang hendak dibelanjakan. Senang datang senang habis. Poket sentiasa kosong.

5 - Telaga Di Bawah Bukit 
Di waktu ini rezeki datang melimpah-limpah. Tidak menghadapi masalah kewangan. Hidup senang.

6 - Tanduk Seberkas
Di waktu ini pasangan menjadi romantis, penuh kemesraan dan penuh kasih sayang.

7 - Naga Seru 
Di waktu ini pasangan tidak tenteram kerana masalah kuat cemburu. Selalu tidak percaya pada pasangan.

8 - -sama seperti nombor 0-


p/s : percaya or tak terpulang pada korang..tapi... kalau ada masa terluang apa salah nya memcuba....hehehe..

Photobucket

Related Posts with Thumbnails